ISO 15504 Spice danışmanlığı veya CMMI belgesi modeli iyi yazılım mühendisliği için gerekli olan temel hedefleri üst seviyede tarif eder ve yazılımı elde etme, sağlama, geliştirme, işletme, tekamül ettirme ve destek yeterliliği oluşturmayı isteyen her yazılım kuruluşuna uygulanır.
ISO/IEC 15504 SPICE DANIŞMANLIĞI NEDİR?
ISO 15504 SPICE (Software Process Improvement and Capability Determination) Yazılım Süreci İyileştirme ve Yetenek Belirleme Modeli, iyi yazılım mühendisliği için gerekli olan temel hedefleri üst seviyede tarif eder ve yazılımı elde etme, sağlama, geliştirme, işletme, evrim geçirmek ve destek yeterliliği oluşturmayı isteyen her yazılım kuruluşuna uygulanır.
1993 yılında ISO ve IEC tarafından oluşturulan SPICE Yazılım Süreci İyileştirme ve Yetenek Belirlemesidir. SPICE, Kurum ve İşletme bünyesinde geliştirilen farklı yazılım süreçlerinin değerlendirilmesi ve Yönetilmesi için yaygın olarak kullanılan bir standarttır.
ISO / IEC 15504 SPICE konusunda firmamız uzman personeli ile danışmanlık hizmeti verilmektedir. Uzmanlarımız firmamızdeki analiz aşamasından kabul aşamasına kadar olan tüm yazılım süreçlerinizi, SPICE Modeli çerçevesinde yenileyip gerekli belgelendirme ve süreç eğitimlerini vererek şirketinizin TS ISO/IEC 15504SPICE Belgesi alabilecek seviyeye gelmesini sağlamaktadır.
Siper Tek olarak, TS ISO/IEC 15504 SPICE Belgelendirmesi kapsamında aşağıdaki kapsamlarda yetkin ve tecrübeli personel altyapımızla size destek sunmaktayız;
- TS ISO/IEC 15504 SPICE konusunda eğitim,
- Belgelendirme başvurusunun yapılması,
- Firmanızın/kurumunuzun SPICE belgelendirmesi öncesi mevcut durum analizi,
- SPICE standardına uygun olarak süreç belgelerinin hazırlanması,
- SPICE standardına uygun olarak proje belgelerinin hazırlanması,
- SPICE süreçlerini yürütebilmek için otomasyon ortamının hazırlanması,
- SPICE standartlarına uygun proje yönetimi, risk yönetimi ve doğrulama süreçleri için altyapı kurulumu,
- SPICE standartlarına uygun değişiklik yönetimi ve problem çözüm yönetimi altyapısı kurulumu,
- SPICE standartlarına uygun konfigürasyon yönetim sistemi ve belgelendirme yönetimi altyapısı kurulumu,
- Süreçler için performans ölçümü altyapısı kurulumu,
- Yapılan çalışmaların etkinliğini değerlendiren iç denetim faaliyetlerinin yürütülmesi.